Vores egen busRantzausminde Skole har sin egen bus til undervisningen.

Det er en vigtig del af skolens opgave at vise eleverne forskellige aspekter af samfundet, og dette gøres bedst i en kombination af hverdagens undervisning og med ture uden for skolens matrikel. Derfor vil I som forældre også opleve, at Jeres barn ofte er på forskellige ture i løbet af et skoleår.

At vi har vores helt egen bus, har bidraget med fleksibilitet og ikke mindst muligheder i forhold til den daglige undervisning. Bussen har betydet, at vi er langt mere frit stillet i hverdagen, og at vi nu i stigende grad tager elever med ud til forskellige faglige relevante destinationer.

Når elever på 9. årgang arbejder med den Kolde Krig, er det helt oplagt at besøge Langelandsfortet. Når emnet i i historie på 7. årgang handler om Besættelsestiden, er det oplagt at besøge Tirpitz-museet ved Blåvandshuk. Ligeledes tager vores lærere i kristendomskundskab gerne eleverne med på besøg i en Moské i Odense. Elever fra  5. årgang tager på skoletur til Hanstholm.

Skolen har lærere såvel pædagoger fra SFO'en, som har kørekort til bussen.  Det giver rigtig mange muligheder både for lærerne, men også for pædagogerne i SFO'en. Vi ser også, at eleverne oplever turene ud af huset, som et forfriskende indslag, der er med til at give anderledes dage.

Image

En tur ud af huset gør noget godt for elevernes trivsel og ikke mindst for fællesskabet i en klasse.

De får oplevelser sammen, og samtidigt får de også en konkret virkelighed koblet på den daglige undervisning. Alene af den grund, er vi meget glade for vores bus.